Отборът на Барселона победи Алмерия с 2:0 в мач от 13-ия

...
Отборът на Барселона победи Алмерия с 2:0 в мач от 13-ия
Коментари Харесай

Барселона доминира и изпрати Пике с победа и първо място в Ла Лига

Отборът на Барселона победи Алмерия с  2:0 в мач от 13-ия кръг на Ла Лига, който бе финален за Жерар Пике. Защитникът на каталунците разгласи изненадващо края на кариерата си преди дни. Усман Дембеле откри резултата в 48-ата минута, а Френки де Йонг удвои преднината на каталунците в 62-ата минута. С тези две попадения, Барселона завоюва и окупира първото място в Ла Лига.

Още в 4-ата минута Феран Торес сътвори много проблеми за бранителите на Алмерия. Той сподели страхотната си техника и навлезе в наказателното поле, след което последва удар, който обаче бе блокиран. Секунди по-късно Барселона нападна по десния фланг, където Балде прати центриране на втора греда. Там футболист на домакините игра с топката, а тя се удари и в ръката на бранител на Алмерия преди да излезе от игра. ВАР прегледа обстановката и отсъди дузпа.

Роберт Левандовски се нагърби с отговорността да извърши от бялата точка, а даже се видя по какъв начин привиква Жерар Пике да извърши дузпата, само че бранителят отхвърли. Полякът се ускори и стреля, само че много разочароващо. Ударът му беше лек и по земята, а кълбото срещна гредата и излезе.

След корнер в 13-ата минута, Жерар Пике стреля с глава, само че над напречната греда. В 18-ата минута пък Жорди Алба опита да стреля, а Мартинес не се намеси добре, което даде късмет и на Феран Торес да стреля, той бе изпреварен от бранител на гостите, който почисти топката. 

Феран Торес нахлу в накзателното поле на Алмерия в 25-ата минута на мача, той си завоюва доста пространство, само че най-после топката му избяга и не съумя да я подаде обратно към съотборник, а Фернандо Мартинес излезе и спря Феран.

Първият отличен късмет за гостите пристигна в 28-ата минута, когато Френки де Йонг сбърка с пас, който бе кръстосан от Рамазани. Той остана самичък против вратаря, а Тер Стеген излезе. Рамазани опита удар, само че немският пазач се оправи ужасно със обстановката и избави. Топката излезе в корнер, от който Алмерия не сътвори нищо рисково.

Отново Феран Торес бе най-голямата опасност за отбраната на Алмерия. Той проби в 40-ата минута, след страхотна офанзива на каталунците. Феран потърси Дембеле на бялата точка за осъществяване на дузпи, където французинът се опита с плонж да стреля с глава, само че не съумя да прати топката във вратата.

В първата минута от добавеното време на първата част, Жорди Алба изпрати ужасно центриране в наказателното поле на Алмерия, където Педри стреля с глава, само че стражът на гостите се оправи и резервира равенството. Мигове преди последния съдийски сигнал за първото полувреме и Френки де Йонг опита шанса си с удар, който обаче бе избавен още веднъж от Фернандо Мартинес.

Барселона стартира по този начин както приключи полувремето - с офанзиви. Още в 47-ата минута Феран Торес опита изстрел, който обаче рикошира във футболист на Алмерия и излезе. Центрирането от корнера бе ориентирано към Жерар Пике, който обаче не съумя да стреля добре с глава.

В 48-ата минута Бускетс откри Дембеле с дълъг диагонален пас, а французинът навлезе във вътрешността към наказателното поле на Алмерия. Той сподели техниката си и залъга няколко футболиста на Алмерия, до момента в който си откри чист кулоар за изстрел. Такъв последва и то доста добър. Топката попадна във врата на гостите, а този път вратарят Мартинес нямаше късмет.

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAALLLLLLLLLLL!!!!!! DEMBOUUUUUUUUUUUUUUUUUZZZZZZ!!!!!
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Усман Дембеле можеше да означи втори гол, откакто в 57-ата минута бе изведен против вратаря на Алмерия. Французинът преодоля стража с финт и погледна към вратата. Там двама бранителя на гостите бяха застанали в опит да блокират удар от футболиста на Барселона, който обаче се забави да стреля и Мартинес се върна, с цел да отнеме топката от краката му. 

Ансу Фати бе открит със ужасно центриране в 62-ата минута. Току-що влезлия в игра футболист обаче не съумя да осъществя. Топката беше избита от вратаря на Алмерия, само че кълбото попадна във Френки де Йонг, който прати кълбото в опразнената врата - 2:0.

Именно Ансу Фати получи нов късмет да стреля в 65-ата минута, след безредие в наказателното поле на Алмерия. Неговият удар още веднъж беше избавен, а топката стигна до краката на Жорди Алба, който прати центриране към Роберт Левандовски на далчената греда, само че той не съумя да стреля с глава. Гостите несъмнено оцеляха в тази обстановка. 

В 74-ата минута Ансу Фати бе изведен от Рафиня, само че там стражът на Алмерия още веднъж се намеси ужасно, с цел да избави. Последва и сигнал за засада на рефера. Барселона продължи да търси още голове, а в 78-ата минута Роберт Левандовски си опита шанса от далечна отдалеченост, само че ударът му по никакъв метод не затрудни Фернандо Мартинес.

Дори Балде опита да осъществя в 82-ата минута с компактен изстрел, който още веднъж бе отразен от вратаря на гостите. В 83-ата минута Шави Ернандес извади Жерар Пике от игра, с цел да може бранителят да получи аплодисментите както на играчи, по този начин и на публиката. 

Last change for Barça... coming off is

A BARÇA LEGEND.
A LEGENDARY OVATION.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР